27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть використані Росією в зонах бойових дій, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Росія незабаром застосує перших військових КНДР у зонах бойових дій − подробиці

"Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями. Світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни", − зауважив Президент.

Зеленський наголосив, що це і є причиною потреби принципової та рішучої реакції світових лідерів.

Advertisement

За його словами, залучення КНДР до бойових дій має отримати у відповідь "не заплющені очі та розгублених коментарів", а значний тиск на Москву та Пхеньян заради дотримання Статуту ООН тп покарання за ескалацію війни.

Буферна зона на Курщині − що треба знати

Президент наголосив, що бБуферна зона на російській території убезпечує Україну від розширення війни на сході держави та забезпечує відчутні російські втрати.

КНДР могла відправити до Росії зброї на понад п’ять мільярдів доларів
Більше по темі

КНДР могла відправити до Росії зброї на понад п’ять мільярдів доларів

Про це свідчать дані дослідження корейської філії німецького Фонду Фрідріха Науманна за свободу, оприлюдненого 28 жовтня.

"Головнокомандувач доповів щодо виконання завдань нашими підрозділами у визначених районах Курської області", − зазначив Зеленський.

Український президент також додав, що на Донеччині ситуація загострена, однак бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення росіян.

Advertisement

Путін вперше прокоментував участь військ Північної Кореї у війні

На підсумковій пресконференції саміту БРІКС у Казані російський президент Владімір Путін вперше прокоментував участь військових із Північної Кореї у війні.

Путін зауважив, що "не дії Росії призвели до ескалації" та назвав Революцію Гідності 2014 року "державним переворотом".

Він союзників України в тому, що вони озброюють ЗСУ та допомагають воювати.

Представники КНДР називали "безпідставними чутками" заяви Південної Кореї та України щодо надсилання власних військ для допомоги Росії у війні.

Північнокорейський режим відправив 12 тис. військових для підтримки РФ у війні проти України. Ідеться про чотири бригади загальною чисельністю близько 12 тисяч військових, серед яких є спецпризначенці.

Advertisement

На базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади російської армії створюється "особливий бурятський батальйон", сформований з громадян Північної Кореї.