Управління ООН з координації гуманітарних справ разом із партнерами виділили 20 млн доларів місцевим організаціям на підтримку евакуйованих українців, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Підтримка евакуйованих українців від міжнародних партнерів − подробиці

Цю тему обговорювали на нараді з надання підтримки евакуйованому населенню, яка відбулася під головуванням заступниці керівника Офісу Президента Ірини Верещук.

Головними питаннями стали безбар’єрність, облаштування місць тимчасового проживання для літніх і маломобільних внутрішньо переміщених осіб. Йшлося про доступність приміщень для маломобільних груп населення.

Advertisement

Нараз очікуються пропозиції від організацій, які потребують додаткових коштів на втілення власних проєктів або ж планують розширити діяльність.

За словами гуманітарного координатора ООН Матіаса Шмале, міжнародні організації підтримуватимуть евакуйованих українців, а особливу увагу приділятимуть підтримці вразливих категорій населення.

На лікування за кордон евакуювали понад 5 тис. українців

За програмою "Medevac" медичним транспортом вдалося евакуювати понад 5 тис. українців.

Всі видатки за лікування взяли на себе уряди країн-партнерок програми "Medevac", які приймають українських пацієнтів. Наразі у програмі беруть участь медзаклади майже 30 країн світу, зокрема Німеччини, Норвегії, Нідерландів, Данії, Франції, Швеції, Австрії, Латвії тощо.

Advertisement

Норвезький уряд виділив 100 млн крон (близько 9,5 млн доларів) для продовження місії з евакуації тяжко поранених українців для лікування у Європі.