Перші війська з КНДР прибудуть до Курської області Росії вже 23 жовтня, повідомив очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов виданню The War Zone.

Перші північнокорейські війська прибувають на Курщину − подробиці

"Чекаємо на перші підрозділи завтра [23 жовтня − ред.] на Курському напрямку… Наразі незрозуміло, скільки їх і як вони будуть оснащені. Побачимо через декілька днів", − сказав Буданов.

КНДР готує дві бригади для війни в Україні − що треба знати

Президент Володимир Зеленський вважає, що світ недостатньо сильно тисне на режим КНДР, якщо Пхеньян має змогу втручатись у війну РФ проти України.

Advertisement

За його словами, Україна має інформацію про підготовку двох військових підрозділів із Північної Кореї – дві бригади по 6 тис. людей.

Північнокорейський режим вирішив відправити 12 тис. військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади загальною чисельністю близько 12 тисяч військових, серед яких є спецпризначенці.

Рютте підтвердив, що північнокорейські військові вже на Курщині
Більше по темі

Рютте підтвердив, що північнокорейські військові вже на Курщині

За інформацією генерального секретаря НАТО Марка Рютте можна напевно стверджувати, що військові КНДР вже задіяні у Курській області РФ.

На базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади російської армії створюється "особливий бурятський батальйон", сформований з громадян Північної Кореї.

Водночас представники КНДР назвали "безпідставними чутками" заяви Південної Кореї та України щодо відправки її військ для допомоги Росії у війні.

Advertisement