Російські обстріли знову пошкодили одну із двох ліній електропередачі, які живлять тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

На Запорізькій АЕС пошкоджено лінію живлення

"Сьогодні, 21 жовтня, о 12:18 через систематичні ворожі обстріли відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з'єднують тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України", - ідеться у повідомленні.

Advertisement

Наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі.

Якщо буде пошкоджена і ця лінія, на Запорізькій АЕС станеться черговий повний блекаут, який створює загрозу для радіаційної безпеки.

Росія вдарила по підстанції на Запорізькій АЕС

1 жовтня Росія атакувала Запорізьку атомну електростанцію.

Внаслідок атаки на магістральну підстанцію була знеструмлена одна з ліній живлення окупованої Запорізької АЕС.

Рютте підтвердив, що північнокорейські військові вже на Курщині
Більше по темі

Рютте підтвердив, що північнокорейські військові вже на Курщині

За інформацією генерального секретаря НАТО Марка Рютте можна напевно стверджувати, що військові КНДР вже задіяні у Курській області РФ.

Станція опинилася на межі блекауту, а енергетики працювали над ліквідацією наслідків російського обстрілу для оперативного відновлення повноцінного живлення АЕС.

Росіяни використовують Запорізьку атомну електростанцію як територію для навчання пілотів FPV-дронів. Ці пілоти тероризують Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними як полігон.

Advertisement

3 жовтня українські енергетики відновили роботу лінії 330 кВ, що живить тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію.