Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу девʼяти українських військовополонених на Курщині, повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін на своїй сторінці у Facebook.

Костін наголосив на тому, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином.

«Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством», – зазначив Генпрокурор.

Advertisement

Росіяни розстріляли українських полонених на Курщині – що відомо

Сьогодні 13 жовтня, вранці DeepState у своєму Телеграм-каналі повідомив, що росіяни вчергове порушили правила та звичаї ведення війни — розстріляли 9 українських військових у Курській області РФ.

«Від наших джерел у 1 ОТБр стало відомо, що п…ри 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях», – йшлося у повідомленні проєкту.

Путін направив у Думу Договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю
Більше по темі

Путін направив у Думу Договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю

Головна стаття угоди передбачає, що в разі нападу на Росію чи Північну Корею та оголошення війни, інша сторона надасть військову та іншу допомогу, використовуючи всі наявні засоби.

Аналітики DeepState зазначають, що наразі додаткові подробиці з'ясовуються, але вже точно відомо, що «хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались.

Advertisement

Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися».