Бонові загородження, якими Росія намагається захищати від можливих атак морських дронів ЗСУ Керченський міст, що сполучає окупований Крим із РФ, плавають акваторією біля берегів Керчі, пише Укрінформ з посиланням на інформацію Радіо Свобода.

За даними видання фрагменти бонових загороджень дрейфують у районі міської набережної Керчі.

Частину бонових загороджень морська течія прибила до берега в центральному районі Керчі.

Advertisement

Влітку 2024 року Росія почала розміщувати баржі на південній стороні мосту, пізніше з’явилися додаткові баржі і плавучі бонові загорожі, що йдуть паралельно до Керченського мосту.

Нові супутникові знімки показують значне збільшення числа барж, які захищають міст.

Керченський міст забезпечує основний трафік в окупований Крим із російської території, а також використовується для постачання військових вантажів на територію Кримського півострова.

Путін направив у Думу Договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю
Більше по темі

Путін направив у Думу Договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю

Головна стаття угоди передбачає, що в разі нападу на Росію чи Північну Корею та оголошення війни, інша сторона надасть військову та іншу допомогу, використовуючи всі наявні засоби.

Росія посилює захист від морських дронів для Керченського мосту

Як зазначається, біля Керченського мосту з боку Чорного моря Росія будує другу лінію бонових загороджень.

Цього разу загородження не з бочок з тросами, які зриває штормом, а з невеликих барж. Зараз до мосту підводять уже восьмий понтон (баржу).

Advertisement

У травні Kyiv Post спілкувався з німецьким політологом Андреасом Умландом, зокрема, про можливі наслідки успішної української атаки на Керченський міст.

На думку політолога, Росія прагне не допустити руйнування мосту з кількох причин, тому створила розгалужену оборонну інфраструктуру для захисту цієї споруди.

Україна вимагає від трибуналу в Гаазі змусити Росію знести Кримський міст

Під час останнього виступу українське представництво закликало трибунал зобов’язати Росію демонтувати Керченський міст.

"Демонтаж мосту є єдиним способом відновити прохід для суден усіх країн, які використовували протоку в минулому, і суден, які будуть використовувати протоку в майбутньому. Росія незаконно побудувала цей міст і тепер вона має його прибрати, щоб забезпечити прохід через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", − пояснила заступниця Агента України Оксана Золотарьова.

Advertisement