У Парижі президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Після зустрічі Зеленський заявив, що Україна не розглядає можливість припинення вогню в обмін на гарантії західного альянсу, передає кореспондент Укрінформу.

Зустріч Зеленського та Макрона - що відомо

«Це не є темою наших дискусій, жодних перемир'їв, ми не хотіли про це говорити. Я бачив у ЗМІ щось таке. Росія багато працює зі ЗМІ, з цією інформацією, тому тут усе зрозуміло», - сказав президент.

Advertisement

За його словами, він сподівається на допомогу Франції, оскільки Україна відчуває дефіцит із обладнанням.

Ще однією темою розмови з Макроном став дозвіл на використання «певних боєприпасів на великі відстані».

«Станом на зараз у нас недостатньо наших безпілотників для далеких дистанцій, тому ми шукаємо кошти на внутрішнє виробництво, а також певний дозвіл від наших партнерів», - пояснив Зеленський.

Зеленський розповів про пункти Плану перемоги і коли він буде готовий
Більше по темі

Зеленський розповів про пункти Плану перемоги і коли він буде готовий

Документ з умовами для справедливого завершення війни буде готовий вже цієї осені.

Франція буде організовувати конференцію з питань ядерної безпеки

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у межах узятих раніше зобов’язань Франція проведе у себе конференцію з питань ядерної безпеки.

«Як ви знаєте, в рамках роботи, розпочатої в Швейцарії, було вирішено провести кілька тематичних конференцій. Франція, відповідно до своїх зобов'язань, організовує конференцію з ядерної безпеки 17 жовтня», - сказав він.

Advertisement

Макрон додав, що G7 вже ухвалила важливі рішення щодо підтримки України, а наступного тижня буде важлива зустріч з Європейською Радою.

«Нам було важливо проговорити план роботи на наступні тижні – як щодо військової співпраці, так і щодо дипломатичної Ми рухаємося вперед відповідно до наших угод», - додав французький лідер.

Він також привітав навчання українських солдатів, які відвідав напередодні, назвавши їх «унікальною моделлю співпраці», що демонструє підтримку Францією українського опору перед загрозою російської агресії.

Advertisement

Зеленський представив Макрону План перемоги

«Сьогодні я розповів президенту Макрону наш план, План перемоги, а також про інші ініціативи, як на полі бою так і в управлінні», - сказав Зеленський.

Він також відповів на запитання журналістів з приводу підготовки до Саміту миру.

«Наступний Мирний саміт має буде в листопаді. План його буде на столі. Щодо точної дати – я не знаю на сьогоднішній момент. Але ми підготуємо все, що ми вирішили», - сказав він.

Президент України додав, що план з усіма деталями має з’явитися на самому початку листопада.

Президент України за день зустрінеться з лідерами Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини

Раніше Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером та представив йому План перемоги.

9 жовтня під час пресконференції за підсумками саміту «Україна – Південно-Східна Європа» президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчої доби матиме зустрічі з лідерами кількох країн.

Advertisement

«Упродовж доби я зустрінусь окремо в кожній країні з лідером Британії, Франції, Італії, Німеччини. Я спробую це зробити швидко, а потім вже на «Рамштайні» представлю всім нашим партнерам План перемоги», - розповідав Зеленський.

Президент відзначав, що хоча засідання Контактної групи у форматі «Рамштайн», яке мало відбутися 12 жовтня, перенесено, він сподівається, що нову дату призначать швидко.