З 19 по 20 жовтня в Old Sessions House у Лондоні, Велика Британія, відбуватиметься фестиваль українського мистецтва Kyiv Art Sessions, повідомила пресслужба благодійної організації Art Shield.

Що таке Kyiv Art Sessions

Kyiv Art Sessions міститиме візуальне мистецтво, музику, кіно та бесіди.

Осінній сезон ініціювали та організували український культурний центр "Дом Майстер Клас" і благодійна організація Art Shield.

За словами організаторів, сезони Kyiv Art Sessions мають представити найкращі зразки українського мистецтва у світі для показу правди про війну в Україні та привернення уваги світової спільноти до країни, чия культура та національна ідентичність перебувають під загрозою знищення.

Advertisement

Програма осіннього сезону Kyiv Art Sessions міститиме такі події:

  • концерт української класичної музики "Дума про дім" у виконанні Камерного ансамблю "АртеХатта" та скрипальки Мирослави Которович і джазовий концерт I Believe у виконанні квартету Назгуль Шукаєвої, в програмі якого представлять авторську музику та українські пісні в джазовій обробці.
  • авторська виставка художниці Ганни Криволап "Київ у кольорах війни", фотовиставка "Культура vs війна" оператора-постановника та фотохудожника Сергія Михальчука;
  • показ художнього фільму "Тіні забутих предків" режисера СергіяПараджанова, а також показ повнометражного документального кіно Culture vs War.

Трейлер фільму Culture vs War

Трейлер повнометражного документального кіно Culture vs War про українських художників, музикантів, кінематографістів, фотографів, які стали воїнами-захисниками можна переглянути тут:

Макрон відвідав українських військових, які тренуються у Франції − відео
Більше по темі

Макрон відвідав українських військових, які тренуються у Франції − відео

Макрон відвідав військовий тренувальний табір у Франції. Близько 15 000 українських солдатів проходять навчання у Франції на гаубицях «Цезар», реактивних літаках «Альфа» та інших видах озброєння.

Одним із запрошених учасників панельних дискусій буде український актор, режисер, військовослужбовець сил Територіальної Оборони й за сумісництвом герой фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Фестиваль є благодійним, а зібрані кошти спрямують на підтримку українських митців та української творчої спільноти.

Advertisement

Кошти від продажу робіт вкладуть у продовження виробництва документального фільму.