8 жовтня президент України Володимир Зеленський наклав два пакети санкцій на зрадників України та військового виробництва в Росії, повідомив Офіс президента.

Санкції Зеленського проти зрадників України та військового виробництва в РФ

В указах № 697/2024 і № 698/2024 запроваджені санкції загалом проти 61 юридичної та 90 фізичних осіб.

"... Сьогодні застосовано два нових пакети санкцій. Щодо тих, хто зрадив Україну, також щодо військового виробництва в Росії − тих юридичних і фізичних осіб, які працюють на терор", − наголосив український президент.

Advertisement

Він зауважив. що тиск на Росію надалі також синхронізуватиметься з "усіма у світі, хто, так само як і українці, хоче справжнього миру".

Британські санкції проти Росії − що треба знати

Російські війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) та їхній командувач потрапили під санкції за застосування в Україні задушливої речовини хлорпікрин як хімічної зброї.

Найманці ПВК
Більше по темі

Найманці ПВК "Вагнер" розстріляли цивільних у Малі: подробиці

Російські найманці з ПВК «Вагнер» вбили 7 мирних жителів у Малі, а повстанці-туареги, які борються за незалежність Азаваду, вкотре атакували конвой "Вагнера".

Санкції також запровадили проти двох лабораторій міністерства оборони РФ за підтримку розроблення та розміщення цієї зброї для використання на передовій.

26 вересня уряд Британії додав до санкційного списку п'ять суден і дві організації, пов'язані з транспортуванням російського скрапленого природного газу (СПГ), включно з проєктом "Арктик СПГ 2". 

Advertisement

11 вересня Велика Британія додала до санкційного списку десять танкерів, пов'язаних із перевезенням нафти або нафтопродуктів із Росії до третіх країн.

10 вересня уряд Британії оголосив про нові санкційні обмеження щодо безпілотної авіації та командування військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил РФ.

18 липня країна запровадила санкційні заходи проти одинадцяти суден, пов'язаних із перевезенням нафти або нафтопродуктів із Росії до третіх країн.