Внаслідок успішної операції Головного управління розвідки (ГУР МОУ) виведено з ладу тральник Балтійського флоту ЗС РФ "Олександр Обухов", який базувався у Балтійську.

Через "загадкову появу" отвору у газоході до двигуна потрапила вода, повідомило ГУР та опублікувало відповідне відео.

Українські розвідники знешкодили "Олександр Обухов" - подробиці

"Тепер російський тральник став на капітальний ремонт, і це може виявитись серйозною проблемою - пошкоджений двигун М-503 доволі дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний", - ідеться у повідомленні.

Advertisement

Виведений з ладу корабель нещодавно проходив ремонтні роботи у Санкт-Петербурзі.

  У ГУР додали, що «Обухов» ― вже другий знешкоджений корабель Балтійського флоту ЗС РФ за останні пшість місяців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Втрати флоту Росії - що відомо

Українці за останні два роки вдало атакували і знищили та вивели з ладу близько третини військових кораблів російського Чорноморського флоту.

Дрони налетіли на арсенал Міноборони Росії в Брянській області
Більше по темі

Дрони налетіли на арсенал Міноборони Росії в Брянській області

На складі зберігалися боєприпаси з КНДР і КАБи.

Рятувальне судно «Коммуна» зі складу Чорноморського флоту Росії не зазнало критичних пошкоджень після ракетного удару 21 квітня, якого по ньому завдали ВМС України.

Advertisement

Kyiv Post із посиланням на джерела в спецслужбах повідомляв, що 7 квітня російський корабель «Серпухов», що дислокується на військово-морській базі в місті Балтійськ Калінінградської області РФ, підпалили спецпризначенці ГУР. 

Наприкінці березня ми повідомляли, що ЗСУ  уразили ракетою «Нептун» викрадений росіянами корабель «Костянтин Ольшанський».