Естонія реструктурує допомогу для України, щоб у ній переважала продукція естонських підприємств, цитує ERR заяву міністра оборони країни Ханно Певкура.

Як Естонія змовлятиме зброю для України

"Ми стаємо на зовсім новий курс. Ми сказали Україні, що будемо давати те, що ми [самі – ред.] виробляємо, і будемо явно направляти ці гроші в естонську економіку, в естонську оборонну промисловість", – пояснив Певкур.

Він зазначив, що естонський оборонпром здатен виробляти продукції більш ніж на 100 млн євро на рік. 

Advertisement

"Чи хочуть вони насамперед розмінування, суднобудування, безпілотників, пристроїв спостереження. Ми передали Україні [дані – ред.] про наші можливості, і тепер намагаємося знайти розумний компроміс, в якому враховуються їхні пріоритети і наші виробничі можливості", – зауважив міністр.

Естонія звинуватила Росію в низці кібератак на міністерства

Естонія виявила, що російські спецслужби стояли за низкою кібератак, спрямованих на кілька естонських міністерств у листопаді 2020 року.

Шольц може зателефонувати Путіну вперше за два роки
Більше по темі

Шольц може зателефонувати Путіну вперше за два роки

Телефонна розмова може відбутися напередодні зустрічі G20 у Бразилії в листопаді.

Хакери підрозділу 29155 військової розвідки Росії чотири роки тому атакували ІТ-сервіси міністерств і отримали великий обсяг секретної інформації.

Шведська влада раніше заявляла, що Росія створює перешкоди, спрямовані на супутникові мережі скандинавської країни, які вона вперше помітила після вступу до НАТО.

Advertisement

Після початку повномасштабного нападу на Україну РФ використовує перешкоди для GPS як засіб гібридного втручання. Перешкоди не вплинули на безпеку цивільної авіації у Фінляндії, але Finnair скасувала деякі рейси до Естонії через збої GPS.