ЗСУ заявили про ускладнення ситуації на Харківському напрямку, повідомило Оперативно-тактичне угруповання "Харків".

Що відомо про ситуації на Харківському напрямку

За даними Оперативно-тактичного угруповання, ситуація там ускладнилася та характеризується збільшенням активності противника. Сили оборони наразі стримують натиск росіян.

У районі Глибокого ЗС РФ продовжує встановлювати мінні загородження, а в районі Лукʼянців закріплює на займаних позиціях 380-го мотострілецького полку 47-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії. Однак серед особового складу полку є випадки самовільного залишення позицій.

Advertisement

У Вовчанську росіяни протягом минулої доби понад 10 разів намагалися штурмувати позиції українських військ, проте зазнали втрат і відступили. 

Армія Росії намагалася прорвати оборону ЗСУ на Курахівському напрямку

Протягом 20 вересня по всій лінії фронту зафіксували 217 бойових зіткнень.

Армія РФ вдарила по будинках у Харкові: є загиблі та поранені
Більше по темі

Армія РФ вдарила по будинках у Харкові: є загиблі та поранені

Росія атакувала чотири райони міста: є пряме влучання у багатоповерхівку.

Найбільше ворожих атак відбулося на Курахівському та Покровському напрямках.

Сили оборони відбивали ворожі атаки у районах населених пунктів Цукурине, Желанне Перше, Георгіївка, Гірник, Дальнє, Олександрівка, Катеринівка та Костянтинівка на Курахівському напрямку. 

На Покровському напрямку українські воїни відбили 36 ворожих штурмів різної інтенсивності в районах населених пунктів Зелене Поле, Маринівка, Красний Яр, Воздвиженка, Новоторецьк, Миролюбівка, Гродівка, Червоне, Селидове та Новогродівка.

Advertisement

За підтримки авіації ворог дев’ять разів намагався прорвати оборону в районах Часового Яру, Калинівки, Іванівського та Білої Гори на Краматорському напрямку.