Українські правоохоронці оголосили про підозру колишньому співробітнику "Дар’ївської колонії", який під час окупації Херсонської області працював на ворога.

Після звільнення території затриманий пішов служити до територіального центру комплектування (ТЦК) в Одеській області, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

ДБР викрило ексспівробітника окупаційної колонії на Херсонщині

Під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до російських окупантів.

Advertisement

"Він працював в захопленому закладі на «нову владу» до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території", - ідеться у повідомленні.

Пізніше чоловіка мобілізували й відправили служити до одного з районних ТЦК Одеської області.

Під час роботи він вручав повістки військовозобов’язаним, а колегам розповів про свою "свідому позицію", а також заперечував співпрацю з РФ.

"У результаті проведення оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та викрили перебіжчика", - додали у ДБР.

Advertisement

Перебіжчику оголосили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України - колабораційна діяльність. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Суд виніс вирок колаборанту Сальдо та його посіпакам у справі про «Пошту Херсона»

10 вересня Одеський райсуд виніс вирок щодо створення у 2022 році фейкової «Пошти Херсона» так званому «губернатору» Херсонської області Володимиру Сальдо та його поплічникам.

Володимира Сальдо, Сергія Міхнєва, Інну Горлачову, Олену Принь, Віктора Фірмана та Катерину Губарєву обвинувачували у створенні так званої «Пошти Херсона».

Це поштовий оператор, створений Росією для обслуговування жителів тимчасово окупованих районів Херсонської області.

«Пошту» створили за наказом «губернатора» Херсонщини Володимира Сальдо та його заступниці у сфері цифровізації та соціальної політики Катерини Губарєвої.

Advertisement

Сальдо отримав вирок у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, Губарєва та Фірман – 12 років.

Олену Принь, Тетяну Дубініну, Сергія Міхнєва та Інну Горлачову обвинувачували лише у пособництві державі-агресору. Вони отримали покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.