Співробітники Каунаської територіальної митниці та Митної кримінальної служби вилучили маскувальні сітки, які провозили у поїзді Калінінград-Москва.

Про це повідомляє пресслужба литовської митниці.

Литва передасть Україні російські маскувальні сітки

27 вересня митники залізничного поста "Кібартай" під час огляду пасажирського поїзда, що прямував з Калінінграда до Москви, виявили в поштовому вагоні сім поштових посилок, які містили 22 маскувальні сітки.

Одержувачі посилок були вказані у Бєлгородській області РФ.

Advertisement

Через кілька днів ще одне відправлення з двома камуфляжними сітками було виявлено під час огляду транзитного поїзда Калінінград-Москва на залізничному посту "Кібартай".

На думку литовських митників, камуфляжні сітки можуть призначатися для російських збройних сил, які воюють проти України.

За фактом вилучення розпочато розслідування.

У митниці зазначили, що якщо встановлять, що камуфляжні сітки є порушенням правил перевезення військової техніки та боєприпасів, то вантаж розглядатиметься як порушення міжнародних санкцій.

Як Литва підтримує Україну

28 вересня Литва оголосила про новий пакет військової допомоги для України.

Advertisement

У литовському Міноборони розповіли, що у відповідь на запити України цього року вже передали боєприпаси калібру 155 мм, бронетранспортери, системи боротьби з безпілотниками, боєприпаси до протитанкового гранатомета «Карл Густав», снаряди, системи дистанційного підриву RISE-1, зимове спорядження та одяг,  генератори тощо. 

З початку війни Литва надала Україні військову підтримку на понад 683 млн євро. 

Загальна підтримка України з боку Литви вже перевищила мільярд євро.