Міністр оборони США Ллойд Остін наказав військовим силам країни бути готовими до розгортання на Близькому Сході, пише Politico з посиланням на повідомлення Пентагону.

Присутність США на Близькому Сході − подробиці

Авіаносець "Авраам Лінкольн" і есмінці залишаться в регіоні.

Директиву ухвалили за кілька днів після того, як авіаносна ударна група USS Harry S. Truman залишила порт приписки у Вірджинії та вирушила в круїз для присутності двох авіаносців на Близькому Сході.

Advertisement

Штати незабаром також відправлять туди додаткові засоби повітряної підтримки, однак не конкретизували які саме. Група USS Wasp, до якої входять десантні кораблі USS New York і USS Oak Hill, а також тисячі морських піхотинців, здатних за необхідності виконати евакуацію цивільних осіб з Лівану, залишиться в східному Середземномор'ї.

Wasp може запускати невеликі човни на берег і завантажений винищувачами F-35B для додаткового повітряного удару в разі потреби.

Сполучені Штати передадуть Україні далекобійні крилаті бомби JSOW для F-16
Більше по темі

Сполучені Штати передадуть Україні далекобійні крилаті бомби JSOW для F-16

Це рішення є критично важливим, щоб частково урівняти сили на тлі зростаючого використання РФ авіаційних бомб з УПМК, якими російські військові вже почали завдавати ударів по Запоріжжю та Харкову.

Такі кроки зробили після того, як ізраїльські війська вбили лідера "Хезболли" Хасана Насраллу в Лівані.

Вашингтон запропонував угоду для Ізраїлю та "Хезболли"

28 вересня Ізраїль заявив про ліквідацію лідера "Хезболли" Хасана Насраллу після ударів по столиці Лівану.

Advertisement

Найвищі посадовці адміністрації чинного президента Штатів Джо Байдена працювали з Францією та арабськими союзниками в регіон для укладання угоди минулого тижня під час Генасамблеї ООН.

25 вересня винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю завдали ударів по 280 об’єктах угруповання "Хезболла" у Лівані. 

Унаслідок удару Ізраїлю по передмістю столиці Лівану Бейруту загинув високопоставлений командир "Хезболли" Ібрагім Кубайсі.

Ізраїль заперечив свою причетність до нещодавнього підриву пейджерів та рацій "Хезболли" в Лівані.