Ультраправа проросійська партія Австрії (Австрійська партія свободи) лідирує на парламентських виборах, повідомив суспільний мовник країни ORF.

Парламентські вибори в Австрії − подробиці

За попередніми даними, Австрійська партія свободи (FPÖ) має 29,1% голосів. Вона випереджає Австрійську народну партію (ÖVP), що набрала 26,3%, та Соціал-демократичну партію Австрії (SPÖ), що має 21%.

Інші партії, NEOS та GRÜNE, мають 9% та 8,3 % відповідно.

FPÖ відстоює позицію нейтралітету Австрії у війні між Росією та Україною та виступає проти санкцій. У 2014 році партія підтримала анексію Криму, а у 2016 підписала з керівною партією РФ Єдина Росія угоду про співпрацю до 2026 року.

Advertisement

Австрія схвалила надання Україні коштів від заморожених активів РФ

Нагадаємо що ще у травні Австрія підтримала розробку в межах ЄС плану з використання прибутків від заморожених активів російського центробанку для потреб України.

Євросоюз може накласти на Росію новий вид санкцій
Більше по темі

Євросоюз може накласти на Росію новий вид санкцій

Тематичний режим санкцій спрямований на знешкодження російських гібридних загроз.

Положення про використання непередбачених прибутків, яке розроблялося в межах ЄС, стосувалося використання доходів від інвестування знерухомлених активів російського центрального банку, а не їхню конфіскацію.

8 травня представники Європейського Союзу погодили використання прибутків від заморожених російських активів на підтримку відновлення України та її військового захисту від агресії Росії.

Advertisement