Норвегія може звести паркан уздовж кордону з Росією для стримування потенційного потоку біженців, пише NRK.

Чи збудує Норвегія паркан на кордоні з Росією

За словами міністерки юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель, буддівництво паркану покращить безпеку, зокрема у випадку потоку біженців.

"Прикордонний паркан дуже цікавий не лише тому, що він може діяти як стримувальний фактор, але й тому, що він містить сенсори та технології, які можуть виявляти людей, що рухаються близько до кордону. Це захід, який може бути актуальним для всього кордону або його частини", − пояснила міністерка.

Advertisement

Уряд надихнувся прикладом 200-кілометрового паркану Фінляндії на кордоні з Росією.

Наразі Норвегія готовий закрити кордон у короткий термін.

"Ми працюємо над тим, щоб розглянути декілька заходів. Це може стосуватися персоналу, огорожі, моніторингу кордону та заходів навколо прикордонної станції в Стурскугу, щоб мати можливість впоратися з трафіком", − зауважила Мель.

Документи свідчать: Навальний помер від отруєння
Більше по темі

Документи свідчать: Навальний помер від отруєння

Розслідувачі видання The Insider отримали документи про смерть Навального - вони свідчать, що він помер від отруєння. А в Кремлі офіційною причиною смерті опозиціонера назвали "природну смерть".

Норвегія почала відмовляти у наданні притулку деяким українцям

Норвезький уряд почав відмовляти деяким українцям у наданні тимчасового притулку.

Заявки кількох українських біженців відхилили, однак нікого не вислали з країни примусово, проте деяким українцям відмовили в наданні місця проживання.

Advertisement

У травні уряд країни запровадив індивідуальний підхід до розгляду заяв від українців, зокрема тих, хто не проживав на батьківщині, коли почалася війна. Тоді правила колективного захисту втратило чинність.