26 вересня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом та віцепрезиденткою країни Камалою Гарріс, повідомляє Reuters.

Про що говорили Байден і Зеленський − подробиці

"Ми чітко заявляємо, що підтримуємо Україну зараз і в майбутньому", − наголосив Байден перед двосторонньою зустріччю з Зеленським в Овальному кабінеті.

За його словами, Сполучені Штати продовжать допомагати Україні зміцнювати позиції на полі бою. Байден також нагадав, що доручив Пентагону використати всі залишкові кошти для України до кінця свого президентського терміну.

Advertisement

Зеленський своєю чергою подякував Байдену за підтримку та додав, що важливо забезпечити майбутнє України в ЄС та НАТО.

Візит відбувався на запрошення президента Штатів.

Зеленський зустрівся з Камалою Гарріс − що треба знати

Під час спільної пресконференції, Гарріс заявила, що пишається підтримкою України, продовжить її та працюватиме над тим, щоб Україна перемогла.

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”
Більше по темі

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”

Байден вітає Зеленського з новим фінансуванням; Республіканці просять відкликати українського посла; Гарріс заявляє про постійну підтримку Києва; Трамп зустрінеться із Зеленським у Нью-Йорку.

Віцепрезидентка наголосила, що боротьба України важлива для американців, а підтримка Києва відповідає стратегічним інтересам США.

"Історія показала нам, що якщо ми дозволяємо таким агресорам, як Путін, безкарно захоплювати територію, вони не зупиняються. І Путін може націлитися на Польщу, країни Балтії та інших союзників по НАТО", − додала Гарріс.

Advertisement

За її словами, умови завершення війни не мають обговорюватися без України.

Пропозиції Україні "здати значну частину своєї суверенної території та прийняти "нейтралітет" вона назвала неприйнятними та небезпечними.

Візит Зеленського до США – що відомо

23 вересня Президент України Володимир Зеленський зустрівся з губернатором штату Пенсільванія Джошем Шапіро, сенатором цього штату Бобом Кейсі та конгресменом Меттом Картрайтом.

Президент України Володимир Зеленський приїхав на завод у Скрантоні в Пенсільванії, де виробляють артилерійські снаряди калібру 155 мм для ЗСУ.

Advertisement

За даними Bloomberg і Reuters, у межах візиту до США, Зеленський мав зустрітися з чинною віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, експрезидентом Дональдом Трампом і чинним президентом США Джо Байденом.

Президент наголошував, що "План перемоги" потрібно представити Конгресу США, оскільки багато що залежить саме від його рішень. 

Трамп підтвердив, що зустрінеться з українським президентом у п'ятницю близько 9:45 у Trump Tower у Нью-Йорку для їхньої першої зустрічі з 2019 року.