Розвідка Сполучених Штатів попередила експрезидента США й кандидата в президенти країни від Республіканської партії Дональда Трампа про ймовірну спробу замаху на нього, повідомляє Reuters.

Іран може готувати замах на Дональда Трампа − подробиці

Трампа проінформували щодо загрози його життю з боку Ірану, який начебто має намір вбити його з метою дестабілізації та поширення хаосу в Штатах.

Загроза посилилась за останні кілька місяців, тому Сполучені Штати працюють над посиленням захисту експрезидента та недопущенням незаконного впливу на вибори.

Advertisement

Дональд Трамп у своїй соціальній мережі Truth Social також розповів про наявність "великих загроз" його життю з боку Ірану, наголосивши, що зловмисники поки не мали успіху, "але спробують знову".

Замахи на Трампа − що треба знати

Під час передвиборчого мітингу Дональда Трампа в місті Батлер, штат Пенсильванія, сталася стрілянина

Вашингтон запропонував угоду для Ізраїлю та
Більше по темі

Вашингтон запропонував угоду для Ізраїлю та "Хезболли"

Для укладання угоди найвищі посадовці адміністрації Джо Байдена працювали з Францією та арабськими союзниками в регіоні.

Постріли пролунали під час виступу експрезидента. 

За даними правоохоронців, загинули двоє людей, зокрема й підозрюваний, ще двоє глядачів були поранені. Трампа одразу оточили агенти служби безпеки й посадили його в автомобіль.

Згодом, 15 вересня, Дональд Трамп знову опинився в центрі уваги через інцидент, який ФБР назвало очевидною спробою вбивства, що стався в його гольф-клубі у Вест-Палм-Біч (Флорида).

Advertisement

Американські медіа встановили ім'я підозрюваного у замаху на Трампа. Ним виявився 58-річний Раян Веслі Раут.