Унаслідок удару Ізраїлю по передмістю столиці Лівану Бейруту загинув високопоставлений командир "Хезболли" Ібрагім Кубайсі, повідомляє Reuters.

Удар Ізраїлю по передмістю Бейруту 24 вересня − подробиці

Речники ЦАХАЛу повідомили, що військово-повітряні сили Ізраїлю завдали масштабних ударів по цілях угруповання "Хезболла" на півдні Лівану, зокрема по складах зброї та пускових установках, спрямованих на Ізраїль.

"Хезболла сьогодні − це не та Хезболла, яку ми знали тиждень тому. Вона зазнала низки ударів по її командуванню і контролю, її бойовикам і засобам ведення бойових дій", − пояснив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.

Advertisement

Він додав, що удари по "Хезболлі" продовжуватимуться.

Водночас за даними The Guardian унаслідок удару загинули щонайменше шестеро людей, ще 15 отримали поранення.

"Кубайсі був головним спеціалістом у галузі виробництва ракет, близьким до найвищого військового керівництва "Хезболли", – наголошується у виданні.

США попереджають Трампа про загрозу ймовірного замаху з боку Ірану
Більше по темі

США попереджають Трампа про загрозу ймовірного замаху з боку Ірану

Сам експрезидент наголосив, про можливі нові спроби замаху на нього.

Ізраїль заявив про непричетність до операції з підриву пейджерів "Хезболли"

Ізраїль заперечив свою причетність до нещодавнього підриву пейджерів та рацій "Хезболли" в Лівані.

Нагадаємо, що спецслужба Ізраїлю Моссад заклала вибухівку в 5 тис. тайванських пейджерів, які одночасно вибухнули в кишенях і руках членів угруповання "Хезболла".

Advertisement

18 вересня Ліван повідомив про черговий вибух пейджерів та інших телекомунікаційних пристроїв. Унаслідок кібератак зазнали поранень багато людей, одна людина загинула. Зокрема, у Бейруті вибухнули рації, якими користуються члени угруповання.