Росія до зими готується бити по трьох українських атомних електростанціях, повідомив український президент під час виступу в Раді безпеки ООН 24 вересня.

Чи може Росія вдарити по трьох українських АЕС

Як зауважив Зеленський, на третьому році повномасштабної війни Росія знову намагається знищити енергосистему України.

"Цієї осені вони стали ще цинічнішими. Вони готуються атакувати наші три атомні електростанції. У нас є ця інформація, у нас є докази. Якщо Росія готова піти так далеко, це означає, що жодні цінності для Москви не мають значення", − наголосив український президент.

Advertisement

Росія фотографує українські АЕС для імовірних атак − що відомо

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Росія використовує супутники з Китаю для фотографування атомних електростанцій в Україні для підготовки до потенційного удару по них.

Якщо інформація підтвердиться, використання китайських супутників для фотографування українських атомних електростанцій стане ще одним прикладом допомоги Китаю у збройній агресії Росії.

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”
Більше по темі

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”

Байден вітає Зеленського з новим фінансуванням; Республіканці просять відкликати українського посла; Гарріс заявляє про постійну підтримку Києва; Трамп зустрінеться із Зеленським у Нью-Йорку.

На початку вересня під час однієї з атак російські ударні безпілотники пролітали всього за кілька кілометрів від Хмельницької атомної електростанції.

Advertisement