Нідерландський уряд надав пакет допомоги на 209,5 млн євро для відновлення критичної інфраструктури та надання гуманітарної допомоги, повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп.

Скільки Нідерланди надали Україні на відновлення інфраструктури

"Ми вносимо 45 млн євро до Фонду підтримки енергетики України та фінансуватимемо постачання необхідного обладнання", − зазначив Велдкамп.

За словами міністра, українці готуються до однієї з найсуворіших зим.

Advertisement

"Щоб Україна вистояла, їй потрібна енергія", − зауважив міністр.

Під час зустрічі з міністрами закордонних справ країн G7 та партнерами, включно з міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, Вілдкамп наголосив, що партнери мають об'єднати зусилля для забезпечення роботи української енергосистеми.

Нідерланди надали Україні радарну систему до ЗРК Patriot

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс раніше заявляв, що Україна може незабаром отримати три пускові установки до ЗРК "Patriot" та вже отримала радарну систему.

Німеччина надасть 70 млн євро на підтримку енергосистеми України
Більше по темі

Німеччина надасть 70 млн євро на підтримку енергосистеми України

Кошти спрямують на забезпечення міст і громад малими електроцентралями, котлами та генераторами.

Нідерланди та інші країни передали різні компоненти систем Patriot, щоб Україна отримала повноцінний комплекс.

10 вересня міністр заявляв, що Україна може завдавати ударів по всій території Росії зброєю, яку надає його країна. Дозвіл поширили і на застосування F-16.

Advertisement

5 вересня президент Румунії Клаус Йоганніс представив закон, який передбачає безоплатне передання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Уряд Румунії на засіданні 2 вересня погодив законопроєкт про безоплатну передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.