Російське військове керівництво ухвалило рішення відправляти на війну курсантів військових навчальних закладів, щоб покрити нестачу особового складу на низці напрямків, насамперед - на Херсонському та Запорізькому. Про це повідомляють партизани руху “Атеш”.

Як зазначають партизани, раніше багато підрозділів було перекинуто для участі в штурмах на Покровській ділянці фронту і для спроби зупинити просування українських сил на Курщині, незважаючи на власні значні втрати вбитими і пораненими, і не встигнувши відновити чисельність підрозділів.

Advertisement

Курсантів направляють у тривалі відрядження, де вони не лише командують підрозділами на посадах командирів відділень і взводів, а й беруть участь у штурмових операціях. Відомі випадки такої діяльності у підрозділах "БАРС".

Британія запровадила санкції проти суден та організацій, які допомагають РФ
Більше по темі

Британія запровадила санкції проти суден та організацій, які допомагають РФ

Санкції спрямовані на скорочення фінансування, яке підтримує війну Росії проти України.

У результаті вони отримують статус учасників бойових дій і складають іспити за семестр "автоматом".

“Нікого не здивує, якщо рашисти почнуть відправляти в бій школярів з "Юнармії", як це робив один відомий художник незадовго до своєї смерті”, - йдеться в заяві партизанів Атеш.

Своєю чергою, активісти руху “Жовта стрічка” в п'ятницю, 6 вересня, повідомили, що у тимчасово окуповану Чаплинку Херсонської області прибули курсанти з російської Рязані.

Advertisement

Російські курсанти разом із офіцером обходять будинки місцевого населення у пошуках житла, йдеться у дописі.

"Відсутність належних умов для розміщення змушує окупантів застосовувати своїх курсантів для фактичного захоплення житла місцевих жителів", - повідомляють активісти "Жовтої стрічки".