Європейський Союз не визнає результатів часткових регіональних і місцевих виборів із 6 по 8 вересня на території окупованого Криму та в місті Севастополь, повідомив речник ЄС.

Чи визнає ЄС проведення російських виборів у Криму та в Севастополі

"Європейський Союз рішуче засуджує проведення цих російських "виборів" на території України", − наголосив речник.

Він зазначив, що це є ще одним актом порушення міжнародного права, Хартії ООН та суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України.

Advertisement

За його словами, ЄС вважає псевдовибори в Криму та їхні результати таким, що є "нікчемними та не можуть мати будь-якої правової сили".

У ЄС пообіцяли, що російське керівництво та причетні до організації цих протиправних дій, будуть притягнуті до відповідальності та постануть перед наслідками.

"Є один очевидний вихід з цієї війни: Росія [має − ред.] негайно припинити свою злочинну, неспровоковану і невиправдану агресивну війну проти України та вивести всі сили та військову техніку з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів", − заявив речник ЄС.

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ
Більше по темі

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ

Армія РФ захопила будівлю, де перебував боєць ЗСУ, який дістав поранень.

Російські вибори в окупованому Криму нелегітимні

Вибори, які Росія проводить на території окупованого Криму та у Севастополі у межах Єдиного дня голосування, є нелегітимними. Про це заявило Міністерство закордонних справ України. 

Advertisement

8 вересня у росіян був Єдиний день голосування. 

Вони обирали представників до місцевих органів влади суб’єктів РФ різного рівня. 

Цей процес Москва знову намагається розповсюдити на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і місто Севастополь.