КНДР протягом двох років через свій східний порт Наджін постачала вантажі, які сумарно могли містити понад 6 млн 152-міліметрових артилерійських снарядів, пише Yonhаp.

Скільки артснарядів Північна Корея відправила Росії впродовж війни

Військова розвідка Південної Кореї відстежує ознаки того, що КНДР передає зброю Росії з моменту початку війни в Україні в лютому 2022 року.

"Щоб підготуватися до тривалої війни в Україні, Росія почала формально визнавати Північну Корею базою постачання зброї та боєприпасів", – йдеться у звіті розвідки.

Advertisement

Останнє число постачань означає дворазове збільшення з лютого, коли міністр оборони Шин Вон Сік повідомив журналістам, що Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів.

Південна Корея і США наразі спільно відстежують потенційне відправлення північнокорейських ракет до Росії, досліджуючи російські ракети, випущені по Україні.

ВАКС конфіскував активи російського олігарха та його посіпак
Більше по темі

ВАКС конфіскував активи російського олігарха та його посіпак

Ідеться про мільярдера Алішера Усманова, відомого «особливо тісними зв’язками» з Путіним.

КНДР, серед іншого озброєння могла поставити Росії й 122-мм артилерійські снаряди, мобільні зенітні й протитанкові ракети.

Армія Північної Кореї збільшує виробництво й застосування безпілотників

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин наголосив на необхідності збільшення виробництва й використання дронів в армії КНДР.

Після візиту до Інституту безпілотників при Академії оборонних наук КНДР і спостережень за випробуваннями дронів Кім зауважив, що Північна Корея потребує додаткових випробувань бойового застосування БпЛА для прискорення процесу оснащення збройних сил його країни.

Advertisement

КНДР планує збільшити виробництво дронів-камікадзе, зокрема підводних ударних дронів-камікадзе, а також стратегічних розвідувальних і багатоцільових ударних БпЛА.