У ніч проти 22 серпня безпілотники налетіли на аеродром Маринівка у Волгоградській області Росії, повідомив російський новинний Телеграм-канал АSTRА.

Наліт дронів на аеродром Маринівка 22 серпня – подробиці

Згідно з даними АSTRА, перші повідомлення від жителів Калача-на-Дону в Калачевському районі почали з’являтися в мережі близько четвертої ранку.

Внаслідок атаки сталося займання на військовому аеродромі "Маринівка" в селищі Октябрський.

Своєю чергою губернатор Волгограда Андрій Бочаров заявив, що через падіння БпЛА виникла пожежа на території об'єкту Міністерства оборони Росії, і що пожежно-рятувальні служби розпочали ліквідацію наслідків займання.

Advertisement

Згідно з даними АSTRА, на аеродромі дислоковані фронтові літаки-розвідники Су-24МР 2-ї окремої розвідувальної авіаційної ескадрильї (військова частина 77978) 4-го командування ВПС та ППО, сформованої 1 січня 2014 року з авіаційної ескадрильї 677 бригади ВКО.

На Вовчанському напрямку бійці ДПСУ знищили російські позиції - відео
Більше по темі

На Вовчанському напрямку бійці ДПСУ знищили російські позиції - відео

Українські дрони продовжують своє полювання на позиції ворожої армії.

Згодом надійшло повідомлення про те, що аеропорт Волгограда тимчасово не приймає та не відправляє літаки після атаки БПЛА на військовий об'єкт в області.

Водночас у російському міноборони заявили, що ППО ліквідувала 28 дронів над територією РФ за ніч.

Advertisement

Зокрема, 13 збили над територією Волгоградської області, 7 – над Ростовською, 4 – над Бєлгородською, 2 – над Воронезькою і по одному – над Брянською та Курською областями.

СБУ та ГУР атакували військовий аеродром, НПЗ та електропідстанцію в Росії

9 липня джерело Kyiv Post повідомило, що українські безпілотники атакували військовий аеродром Ахтубінськ в Астраханській області, електропідстанцію 500 кВ у Ростовській області та нафтобазу в Калачі-на-Дону у Волгоградській області.

Російський новинний Телеграм-канал ASTRA публікував відео пожежі на нафтобазі та електропідстанції у Волгоградській області та коментар місцевої влади, у якому підтвердили атаку.

За словами місцевого губернатора Бочакова, було атаковано два об'єкти: нафтобазу та електропідстанцію. Сили ППО нібито відбили атаку, внаслідок якої падіння уламків спричинили займання на двох об'єктах.

Advertisement