Для створення осередків окупаційної влади в сільській місцевості загарбники оголосили конкурс "лідери села" за грошову винагороду, повідомили в Центрі національного спротиву.

Що таке конкурс "лідери села" від Росії на ТОТ

"Ворог після 2,5 років окупації досі не зміг сформувати окупаційні осередки у селах на тимчасово захоплених територіях", − пояснили в ЦНС.

Для покриття відсутності достатньої кількості колаборантів Кремль запустив конкурс на ТОТ  під назвою "лідери села", за участь в  якому обіцяють гроші. Мета конкурсу − пошук зрадників, які погодяться працювати в окупаційних псевдоадміністраціях.

Advertisement

Кількість заявок на участь в конкурсі для окупантів незадовільна, оскільки місцеві переважно не бажають співпрацювати з Росією.

"Саме тому росіяни навіть приховують учасників конкурсу, адже участь в ньому – це підтвердження колабораціонізму", − зауважили в Центрі.

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ
Більше по темі

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ

Армія РФ захопила будівлю, де перебував боєць ЗСУ, який дістав поранень.

Росіяни відправили третю групу українських дітей із ТОТ на військовий вишкіл

Одинадцять юнаків і дівчат із тимчасово окупованого Стаханова на Луганщині відправили до РФ у оборонно-спортивний табір "Авангард".

Раніше діти з тимчасово окупованої Херсонщини поїхали в Калмикію для навчання роботі з БпЛА на полі бою. У дитячий табір росіяни своєю чергою завезли дрони, які використовують у війні.

Advertisement

Дітей із Запорізької та Херсонської областей змушували відвідувати російську школу та відзначати російські свята, тиснули, аби громадяни України отримали документи російського зразка.