Служба безпеки України (СБУ) затримала керівників Бориспільського та Бучанського територіальних центрів комплектування (ТЦК та СП) та їхнього спільника, які заробили понад 1 мільйон доларів на схемі ухилення від мобілізації, повідомляє пресслужба СБУ.

Спільно з Офісом генерального прокурора, Міністерством оборони та Збройними силами України, СБУ ліквідувала схему ухилення від призову.

Троє осіб, включаючи начальників ТЦК і їхнього спільника з Південного Кавказу, були затримані в Київській області.Під час обшуків у їхніх помешканнях і транспортних засобах знайшли понад 1,2 мільйона доларів, які були заховані у спеціальних тайниках.

Advertisement

Встановлено, що затримані пропонували військовозобов’язаним підроблені документи про непридатність до служби за здоров'ям, ціна яких складала 37 тисяч доларів за клієнта.

У Києві викрили банду рекетирів, яку очолював громадянин РФ
Більше по темі

У Києві викрили банду рекетирів, яку очолював громадянин РФ

Бандити посеред вулиці викрали турецького ІТ-фахівця.

У цю суму входила підготовка повного «пакета» документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також «супровід» ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії, кажуть в СБУ.

"Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв’язки серед представників ВЛК, яких «втемну» залучали до злочинної схеми", - кажуть в СБУ.

Advertisement

Документи використовувались для звільнення від військового обліку та можливості виїзду за кордон. Посадовці ТЦК залучали іноземця для пошуку клієнтів і передачі грошей. Посередник був затриманий в ресторані в Києві при отриманні 50 тисяч доларів.

У помешканні іноземця також знайшли велику кількість зброї, включаючи пістолет з глушником. 

Що загрожує зловмисникам?

Затриманим оголошено підозру за перешкоджання діяльності ЗСУ та надання неправомірної вигоди. Вони перебувають під вартою і можуть отримати до 8 років ув’язнення. Триває розслідування.