Головні заяви Президента України Володимира Зеленського під час інтерв'ю з ВВС.

Позиція Зеленського щодо Трампа

Зеленський заявив, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі в США.

"Можливо, він справді не розуміє, що відбувається в Україні, тому ми повинні працювати зі Сполученими Штатами", – сказав Президент.

"Я не думаю, що позиція Британії зміниться. Але я хотів би, щоб прем’єр-міністр Стармер став особливим – говорячи про міжнародну політику, про захист світової безпеки, про війну в Україні", – наголосив Зеленський.

Advertisement

Україні потрібна не нова сторінка, а сили, щоб перегорнути цю 

За його словами, увесь світ повинен чинити тиск на Росію, щоб переконати її сісти за стіл переговорів і розглянути можливість припинення війни.

"Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти", – пояснив Зеленський, додавши, що слабша Росія на полі бою поставить Україну на сильнішу позицію за столом переговорів.

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”
Більше по темі

Хроніка війни в Україні. 27 вересня: “Це пропозиції щодо капітуляції”

Байден вітає Зеленського з новим фінансуванням; Республіканці просять відкликати українського посла; Гарріс заявляє про постійну підтримку Києва; Трамп зустрінеться із Зеленським у Нью-Йорку.

Однак Президент нагадав, що Україна готова погодитись на дипломатичне врегулювання війни.

"Здійснюючи тиск на Росію, я вважаю, що можна погодитися на дипломатичне врегулювання", – зауважив Президент України.

Advertisement

Україна не має літаків F-16

Зеленський наголосив, що Україна розраховувала на те, що військові зусилля активізують прибуттям літаків F-16, обіцяних союзниками цього літа, але ЗСУ їх ще не побачили.

"Пройшло 18 місяців, а літаки до нас не долетіли", – додав Президент України.

Водночас він зазначив, що нові винищувачі необхідні для того, щоб допомогти українцям подолати домінування Росії в повітрі та "розблокувати небо".