Програма розвитку ООН (UNDP) підписала угоду на 1 млн євро з урядом Бельгії для реалізації Проєкту UNDP з протимінної діяльності, повідомили в ПРООН.

Бельгія профінансувала Проєкт протимінної діяльності

"Внесок Бельгії в Проєкт протимінної діяльності стане визначним для посилення безпеки та захисту громад, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, підтримки гуманітарного розмінування, а також створення більш безпечного середовища для економічного та соціального розвитку України", – зазначили у ПРООН.

Advertisement

Проєкт UNDP з протимінної діяльності в Україні має зменшити загрозу та вплив наземних мін і вибухонебезпечних пережитків війни за допомогою низки заходів, зокрема операцій з обстеження та розмінування, інформування про ризики, надання допомоги постраждалим та адвокації протимінної діяльності.

Проєкт зосереджений на розширенні потенціалу державних органів з метою підвищення спроможності ефективно організувати протимінну діяльність.

Зеленський зустрівся з президентом США Байденом і віцепрезиденткою Гарріс
Більше по темі

Зеленський зустрівся з президентом США Байденом і віцепрезиденткою Гарріс

Головною темою зустрічей лідерів стало обговорення підтримки Штатами України.

Наразі до проєкту долучились уряди Бельгії, Хорватії, Данії, Франції, Республіки Корея, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Іспанії, Швеції, Швейцарії та Великобританії.

Advertisement

Розмінування в Україні – що відомо

Нагадаємо, що Японія проведе міжнародну конференцію з розмінування в Україні. Водночас Японія зобов'язалась розширити підтримку України фінансовою допомогою, додатковим сприянням відновлення в секторі електрогенерації та організацією розмінування. Країна надасть Україні великі машини японського виробництва для розмінування.

Туреччина, Румунія та Болгарія також розпочали спільні операції з розмінування Чорного моря, щоб підвищити безпеку судноплавства, зокрема експорту українського зерна. У січні вони підписали угоду про спільну боротьбу з морськими мінами у Чорному морі. Країни є членами НАТО, але їхні судноплавні сили управляються за межами НАТО, частково для того, щоб уникнути ескалації у відносинах з Росією.

Advertisement