Сьогодні міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала Фінансову угоду між Україною та Європейським Союзом на суму 5,27 млрд євро, поінформували в пресслужбі Мінекономіки.

Свириденко підписала угоду між Україною та ЄС

Зазначається, що відповідне рішення про залучення грантової підтримки від ЄС прийняли на засіданні уряду.

"Уряд фіналізував домовленість між Україною та ЄС у межах Ukraine Facility. Підписання Угоди щодо залучення грантової підтримки на 5,27 млрд євро протягом найближчих чотирьох років сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки", – пояснила Свириденко.

Advertisement

За словами міністерки, це остання угода, необхідна для повного запуску програми Ukraine Facility.

Бюджетна підтримка в межах першої частини програми, включно з кредитними та грантовими коштами, становить 38,27 млрд євро. У 2024 році Україна очікує отримати 16 млрд євро підтримки, з яких 3 млрд євро – грантова допомога.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

"Ми вдячні ЄС за допомогу у відновленні України та створення нових інвестиційних можливостей у довгостроковій перспективі", – наголосила міністерка.

Advertisement

Україна отримала 1,9 млрд євро від ЄС у межах Ukraine Facility – що треба знати

27 червня до держбюджету надійшов транш обсягом 1,9 млрд євро від Європейського Союзу в межах програми Ukraine Facility.

Від початку повномасштабної війни Євросоюз надав Україні майже 35 млрд євро прямої бюджетної допомоги. Ці кошти підтримали макроекономічну стабільність і дозволили забезпечити фінансування пріоритетних бюджетних потреб.

Раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду зазначав, що в червні очікується надходження 1,9 млрд євро в межах програми.