Президент України Володимир Зеленський заявив, що доручив до кінця дня знайти лікарню, в яку зможе переїхати «Охматдит». Лікарня повинна бути технічно підготовлена надати допомогу дітям.

Про це він повідомив під час спільної пресконференції у Варшаві з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, передає Укрінформ.

Зеленський доручив знайти лікарню, в яку переїде "Охматдит" - що відомо

«Я попросив, щоб ми дуже швидко знайшли лікарню, яка була б технічно підготовлена для того, щоб «Охматдит» зміг переїхати туди, щоб давати допомогу дітям. На кінець сьогоднішнього дня вони повинні знайти таку лікарню. Вони повинні і знайдуть», – сказав Зеленський.

Advertisement

Він зазначив, що провів з цього приводу розмови з міністром внутрішніх справ та іншими членами Кабінету міністрів.

Росія обстріляла дитячу лікарню "Охматдит" у Києві - що варто знати

Внаслідок атаки 8 липня на Київ зазнала пошкоджень найбільша дитяча спеціалізована лікарня України "Охматдит", де маленькі пацієнти з усією країни боряться з важкими хворобами.

Українські ВПС вперше показали відео роботи
Більше по темі

Українські ВПС вперше показали відео роботи "вбивці Шахедів"

25 вересня Командування угруповання ЗСУ «Захід» опублікувало у Facebook перші вражаючі кадри роботи системи ППО Skynex виробництва Rheinmetall, яку називають «вбивцею Шахедів»

Зокрема, вдарили по відділенню, де діти отримували діаліз (очищення крові при нирковій недостатності).

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомляв, що у дитячому медзакладі пошкоджені реанімаційне, хірургічне та онкологічне відділення.

Advertisement

Кількість постраждалих у Києві внаслідок сьогоднішньої атаки ворога продовжує збільшуватися. Наразі постраждали 96 людей, серед них - троє дітей. 52 поранених госпіталізували. Іншим - надали допомогу на місці, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Підтверджена загибель двох дорослих в лікарні "Охматдит", зокрема лікарки закладу. Триває рятувальна операція.

Журналіст Kyiv Post відвідав місця удару по дитячій лікарні у Києві - ексклюзивні фото дивіться у матеріалі.

Очільники обласних військових адміністрацій Одещини та Рівненщини повідомили, що готові прийняти у міські та обласні лікарні дітей, які проходили лікування у столичному "Охматдиті".

Advertisement