Після масованої російської атаки міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна потребує швидких рішень союзників щодо надання озброєння та систем протиповітряної оборони для захисту цивільного населення.

Про це він написав у Телеграмі.

Україні потрібне озброєння для захисту цивільного населення - що відомо

Як зазначив міністр оборони, російська ракетна атака відбулася в годину пік, коли українці йшли на роботу. Цілями 40 ракет "Калібрів" та "Кинджалів", запущених з Волгоградської області, стала не лише цивільна та житлова інфраструктура.

Advertisement

"Ворог поцілив "високоточною" зброєю у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"", - повідомив Умєров.

За його словами, є десятки загиблих і постраждалих, серед них - діти.

Російський злочин, скоєний 8 липня, документується - подробиці

Очільник Міноборони зазначив, що злочин Росії проти мирного населення документується і буде переданий для справедливого розслідування у міжнародні інстанції.

Українські ВПС вперше показали відео роботи
Більше по темі

Українські ВПС вперше показали відео роботи "вбивці Шахедів"

25 вересня Командування угруповання ЗСУ «Захід» опублікувало у Facebook перші вражаючі кадри роботи системи ППО Skynex виробництва Rheinmetall, яку називають «вбивцею Шахедів»

"Наших оборонних спроможностей все ще недостатньо. Ми потребуємо швидких рішень союзників щодо надання додаткового озброєння для захисту неба і цивільного населення. Нам потрібно більше систем ППО", - зазначив він.

За словами Умєрова, "продовжуємо працювати над тим, аби обіцяні партнерами установки прибули в Україну якомога швидше. Шукаємо можливості залучити додаткові системи".

Advertisement

Росія масовано атакувала українські міста 8 липня - що варто знати

Армія РФ 8 липня під час масованої ракетної атаки обстріляла міста Кривий Ріг, Покровськ,Дніпро та Київ.

Внаслідок масованого удару по столиці відомо про пошкодження дитячої лікарні "Охматдит", падіння уламків у Солом’янському, Дніпровському та Голосіївському районах.

У Голосіївському районі уламки впали біля житлового будинку. Водночас у Дніпровському районі вони спричинили займання в житловій забудові. У Дарницькому районі також пошкоджено житловий будинок, а в Деснянському сталося займання будинку.

Advertisement

Відомо про 17 загиблих та понад 30 поранених внаслідок атаки на Київ.

У Кривому Розі кількість поранених зросла до 42 - дев'ятеро перебувають у тяжкому стані. Відомо про 10 загиблих - 6 жінок, 4 чоловіків.

У Дніпрі внаслідок ранкової ракетної атаки є один загиблий та шість постраждалих, один з яких у важкому стані. Пошкоджено багатоповерхівку, підприємство та СТО.

Внаслідок удару по Покровську загинули троє осіб. Є інформація про влучання у підприємство — саме на його території загинули троє чоловіків.