Сьогодні, в ніч проти 3 липня, безекіпажні катери атакували Новоросійськ у Росії, повідомив російський новинний Телеграм-канал ASTRA.

Безекіпажні катери атакували Новоросійськ у РФ

Перші повідомлення про атаку з'явилися близько 02:50 за  Києвом.

За словами мера міста Андрія Кравченка, в Новоросійську відбивали атаку безекіпажних катерів. 

Кравченко попросив дотримуватись заходів безпеки, залишатись у безпечних місцях і не перебувати на відкритому просторі біля моря. 

Advertisement

У Новоросійську розташована база Чорноморського флоту Росії, де війська РФ можуть перезаряджати підводні човни.

Пізніше заступник мера повідомив про те, що через атаку перекрили рух у районі набережної міста.

У ворожому міноборони зазначили, що засоби ППО ліквідували вночі 5 БПЛА над територією Бєлгородської області, 4 – над територією Брянської області, 1 – над територією Московської області. Також в акваторії Чорного моря знищили 2 безекіпажні катери, які прямували до Новоросійська.

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ
Більше по темі

Росіяни розстріляли, імовірно, пораненого військовослужбовця ЗСУ

Армія РФ захопила будівлю, де перебував боєць ЗСУ, який дістав поранень.

Про атаку на Новоросійськ безпілотними катерами також повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Телеграм-каналі.

Флот РФ значно зменшив активність у Чорному морі

Нагадаємо, що після зміни командувача Чорноморського флоту (ЧФ) у березні 2024 року російський флот у Чорному морі був найменш активним від початку війни проти України.

Advertisement

Зокрема, 1 квітня фрегат типу "Григорович" із керованими ракетами був завантажений озброєнням на базі Чорноморського флоту (ЧФ) у порту Новоросійська. У британській розвідці зазначили, що країна-агресорка перемістила більшість своїх кораблів і підводні човни із Севастополя далі на схід до Новоросійська.

ЧФ майже напевно залишається поряд із Новоросійськом, бо це найкращий спосіб уникнути атак морем з боку України. Проте інфраструктуру для технічного обслуговування, матеріально-технічне забезпечення та управління зброєю в Новоросійську, швидше за все, покращили для подальшого базування кораблів на невизначений термін.

Advertisement