Служба безпеки України повідомила про ліквідацію агентурної групи ФСБ в Одесі, яка розвідувала місця розташування ППО та встановлювала камери в порту.

Група ФСБ встановлювала бездротові камери на території порту

Агенти розвідували локації систем ППО Одеси. Для цього вони систематично об’їжджали обласний центр і прилеглі території.

Виявивши об’єкти, вони приховано фотографували їх і позначали на картах Google.

Також вони встановлювали бездротові магнітні камери на території морського порту Одеси.

Advertisement

Для конспірації вони використовували таксі, а спільниця маскувала зовнішність за допомогою перук.

Фото: Служба безпеки України

Місцеву жительку-спільницю затримали в її власному помешканні після того, як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

У Києві викрили банду рекетирів, яку очолював громадянин РФ
Більше по темі

У Києві викрили банду рекетирів, яку очолював громадянин РФ

Бандити посеред вулиці викрали турецького ІТ-фахівця.

Фото: Служба безпеки України

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, які вони окремо придбали та користувались винятково для комунікації з російською спецслужбою.

Advertisement

Яке покарання загрожує агентурній групі ФСБ в Одесі

Фігурантам загрожує довічне ув'язнення згідно з підозрою від слідства за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану).

На 15 років ув'язнили агентку ФСБ РФ, яка передавала росіянам локації ЗСУ

Нагадаємо, що вчора в СБУ повідомили про вирок агентці Федеральної служби безпеки РФ, яка намагалася виявити та передати росіянам локації ЗСУ в районі Часового Яру Донецької області.

Як зазначалося в повідомленні, мешканка Костянтинівки об’їжджала навколишні селища і приховано фотографувала потрібні об’єкти. 

Вона використовувала громадський транспорт, а для конспірації постійно змінювала маршрути. Контррозвідка СБУ затримала агентку в січні 2024 року, коли та проводила дорозвідку в районі можливих локацій українських захисників.

Advertisement

Суд визнав її винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив їй 15 років тюрми з конфіскацією майна.