Сьогодні вночі БпЛА атакували дві найбільші електропідстанції в Старому Осколі Бєлгородської області РФ, повідомили в російському новинному Телеграм-каналі "Пепел".

Дрони атакували електропідстанції в Старому Осколі

БПЛА, які атакували підстанцію, намагалися безрезультатно збити зі стрілецької зброї. Потужний вибух у районі Незнамово в Старому Осколі, де розташовані підстанції, пролунав близько 2:00. Опісля мешканці чули ще кілька детонацій.

Як зазначили в "Пепел", підстанція 750 кВ"Металургійна" потужністю 3650 МВт є найбільшою в Бєлгородській області та однією з найбільших у Європі. Потужність підстанції "Старий Оскол" удвічі менша – 1 930 МВт. Обидва енергооб'єкти входять до схем видачі потужності Курської та Нововоронезької АЕС і забезпечують зв'язок Курської та Воронезької енергосистем.

Advertisement

Водночас у Бєлгороденерго повідомили, що електроенергія відключилась через "зовнішній вплив на енергооб'єкт".

Польща планує повністю звільнити Європу від російських енергоносіїв
Більше по темі

Польща планує повністю звільнити Європу від російських енергоносіїв

Польська влада хоче вирішити це питання під час головування у Європейському Союзі.

Що саме "вплинуло" – не повідомили.  Попередньо, причиною відключення електрики стала атака на підстанцію.

Також  тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Алєксєй Смірнов зазначив, що через відключення електрики в Бєлгородській області проблеми з електропостачанням можуть торкнутися й Курської. 

Advertisement

"Через технологічні порушення на лінії електропередачі в сусідніх регіонах у Курській області може виникнути дефіцит потужності електроенергії", – пояснив Смірнов.

За даними Телеграм-каналу "Пепел", електрика почала повертатися до будинків жителів Бєлгорода близько 11:50. Світло також з'явилося в будинках Старого Оскола.

Про тимчасовий блекаут в Бєлгородській області повідомив у своєму Телеграм-каналі український журналіст Андрій Цаплієнко.

В Міненерго України зазначали, що 1 липня у жителів Бєлгорода та Бєлгородського району очікуються проблеми з агромадським транспортом через часткове відключення електроенергії.

Advertisement