"Національне об'єднання" в союзі з Еріком Сіотті, президентом Республіканців, отримало третину голосів на парламентських виборах, повідомили на офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ.

Результати першого туру парламентських виборів у Франції

Явка виборців під час першого туру склала 66,7%. Як зазначили в міністерстві, лідерами першого туру стали "Національне об'єднання" з 33,1% голосів, об’єднання лівих "Народний фронт із 28% і президентська коаліція "Разом", яка отримала підтримку 20% виборців.

Advertisement

Водночас Республіканці отримали 6,7% голосів.

Решта переможців визначиться в другому турі 7 липня. Він проводиться між кандидатом, який посів перше місце, та тими, що набрали щонайменше 12,5% від кількості зареєстрованих виборців. Обраним вважається той, хто набрав найбільшу кількість голосів у другому турі.

Протести в Парижі проти ультраправої партії "Національне об'єднання"

Незадоволені результатами виборів мешканці Парижу в ніч проти 1 липня вийшли на протести проти партії "Національне об'єднання", яку очолює Марін Ле Пен, пише France 24.

Норвегія може збудувати паркан на кордоні з Росією
Більше по темі

Норвегія може збудувати паркан на кордоні з Росією

Країна надихнулася прикладом 200-кілометрового паркану Фінляндії.

Як зазначається, частина протестувальників залізли на монумент у центрі площі, де розмахували прапорами Палестини та ПАР. Декілька людей залишили на монументі написи за допомогою балончиків із фарбою.

Advertisement