Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що Україні потрібно терпляче виявляти наполегливість щодо вступу до ЄС, повідомили в РБК-Україна.

ЄС радить Україні бути терплячою та наполегливою

"Я думаю, що кілька років може бути занадто мало... Вважаю, що 2030 рік – це дуже реалістична дата", – наголосила пані посол.

За її словами, 25 червня 2024 року був формальний початок переговорів, коли відбулася перша міжурядова конференція 27 держав-членів,  присвячена розширенню ЄС. 

Advertisement

"Мені складно визначити точний час, бо кожен крок залежить від швидкості та успіху попереднього кроку, багато в чому терміни залежатимуть від готовності та якості внеску від української та молдавської сторони", – зазначила Матернова.

Також вона пояснила, що оскільки у випадку з Україною існують двосторонні проблеми з однією з країн, то найкраща порада від ЄС – взаємодіяти, розмовляти, обговорювати, шукати рішення для подолання потенційних розбіжностей.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

Офіційні переговори про вступ України до ЄС – що відомо

Нагадаємо, що вчора розпочалися офіційні переговори про вступ України та Молдови до Європейського Союзу.

Як зазначалося, Міжурядова конференція щодо вступу України почалася о 15:30 за місцевим часом, а до складу української комади увійшли представники Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Офісу Президента.

Advertisement

Сторони обмінялися позиціями і заявами щодо вступних переговорів, які по суті розпочнуться з відкриттям переговорних глав. Першими відкрили глави і кластери, що стосуються засадничих питань Євросоюзу.