Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що уряд Угорщини має намір блокувати виділення Україні 6,5 млрд євро з Європейського фонду миру, пише The Budapest Times.

Угорщина заблокує кошти для України з Європейського фонду миру

Як зазначив міністр, Угорщина хоче оскаржити рішення ЄС про €1,4 млрд на зброю для України.

"Будапешт не давав згоди на такі дії, а Брюссель не може вчиняти жодних дій, якщо немає одноголосної підтримки", – наголосив Сійярто. 

Він також вважає, що ігнорування потреб і прав Угорщини в Євросоюзі є "перетином червоної лінії". Окрім цього, посадовець додав, що політика тренування українських військ європейськими інструкторами є "надзвичайно небезпечним рішенням".

Advertisement

Угорщина отримає менш значущу посаду в наступному складі Єврокомісії

Нагадаємо, що національні уряди ЄС у травні зазначили, що не бажають надавати Угорщині права на керівництво будь-якою потужною посадою.

Також зазначалося, що уряди та наступний обраний президент Комісії повинні вибрати наступних членів комісії, і це не буде "випереджати їхні рішення".

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

Раніше один із дипломатів висловив занепокоєння щодо ролі угорського комісара Варгеї у переговорах про вступ України до ЄС через відкритий виступ Угорщини проти членства України.

Advertisement