Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР МОУ) модифікували морські дрони Magura, які тримають в страху навіть російську авіацію. Зокрема на морську платформу Magura встановили ракети класу "повітря-повітря".

Р-73 ― ракети радянського виробництва класу "повітря-повітря" з інфрачервоною системою самонаведення. 

Оснащені такими ракетами ударні морські дрони українського виробництва вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації, повідомляють в ГУР.

Advertisement

"Такі розробки ефективні ― росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає. [...] Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати", ― сказав командир спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” з позивним "Тринадцятий"

Потаємний світ українського дрону “Лютий”, який б'є по території Росії
Більше по темі

Потаємний світ українського дрону “Лютий”, який б'є по території Росії

Журналісти CNN зафіксували запуск далекобійних дронів "Лютий" українським підрозділом воєнної розвідки для атак по території Росії.

Морський дрон Magura - що треба знати

Magura - це багатоцільовий військово-морський безпілотник, розроблений в Україні, який широко використовувався в атаках на російський Чорноморський флот, в основному шляхом тарану ворожих кораблів, завантажених вибухівкою.

Advertisement

Коли росіяни їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає.

Раніше Україна знищила кілька російських кораблів за допомогою безпілотників Magura в тому числі десантний корабель "Цезар Куніков", сторожовий корабель "Сергій Котов", швидкісні десантні кораблі "Серна" і "Акула", а також ракетний корвет класу "Тарантул" "Івановець".

"Чорноморський флот РФ за підтримки авіації та інших компонентів тиснув і намагався створювати додаткові загрози для України, наших Сил безпеки і оборони: зокрема,  загрози десантних операцій. Морські дрони, насамперед ― Magura V5, стали такою асиметричною відповіддю, яку ворог досі не може наздогнати", ― сказав представник ГУР Андрій Юсов "Фактам Тижня". 

Advertisement