Міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч із міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном. Був підписаний Меморандум щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників, повідомило Міністерство оборони України.

Данія фінансуватиме виробництво озброєння в Україні

Сторони домовились про процедуру, за якою здійснюватиметься фінансування, тому надалі цей процес відбуватиметься швидше. Цей механізм може бути реалізований також у межах подібних домовленостей з іншими партнерами України.

Advertisement

Також із міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен був підписаний лист про наміри, який започатковує співпрацю між Україною та Нідерландами в підтримці українсського оборонно-промислового комплексу (ОПК).

"Це великий крок, оскільки Данія стала першою країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам", – наголосив Умєров.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

Як зазначається, інвестиції свідчать про високу довіру до українських виробників та їхню здатність забезпечувати виробництво якісної військової продукції.

Advertisement

Підтримка Данії для України – що відомо

F-16 від Данії скоро відправлять до України. Як зазначається в повідомленні прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен, данські винищувачі скоро будуть на шляху до України. 

Також 16 травня данський уряд оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 750 млн євро. Половина з цих коштів спрямована на посилення ППО.

Раніше, 7 травня Данія відправила пакет гуманітарної підтримки для України на 33,5 млн євро. Пакет передбачав екстрену допомогу, зокрема їжу, ліки, воду та притулок для українців у найбільш постраждалих районах.