Італія найближчим часом надасть Україні новий пакет військової допомоги, значну частину якого складатимуть засоби ППО.

Про це повідомляє Укрінформ., цитуючи віцепрем’єр-міністра, міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні.

Італія надішле Україні пакет допомоги з ППО

"Я повністю погоджуюся з Дмитром [Кулебою – ред.], коли він говорить, що перша стратегія для відновлення України – це захист її інфраструктури за допомогою різних систем протиповітряної оборони", – сказав Таяні.

Advertisement

Він також анонсував підготовку нового пакета військової допомоги, більшу частину якого складатимуть засоби ППО.

"Хочу повідомити, що у нас є новий пакет військової допомоги (Україні – ред.) і там, власне, насамперед ідеться про протиповітряну оборону", – заявив міністр.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

Італія надасть Україні 140 млн євро для відновлення інфраструктури

"Уряд Італії прийняв рішення надати (Україні – ред.) новий пакет, 140 мільйонів євро, на відновлення інфраструктури – залізниці, сільського господарства, сфери охорони здоров’я, розмінування та інше", – додав Таяні.

За його словами, на конференції в Берліні підпишуть меморандуми між українською та італійською сторонами стосовно згаданих сфер.

Advertisement

Міністр зазначив, що уряд Італії заохочує італійські компанії долучатись до відбудови України.

"Наші компанії готові інвестувати в Україну і тут [на конференції – ред.] є велика делегація італійського бізнесу… Ми готові бути рівноправним партнером України і прагнемо, щоб Україна стала рівноправним партнером Європейського Союзу й частиною внутрішнього ринку ЄС", – наголосив топдипломат.

Італія може поставити в Україну систему SAMP/T

Уряд Італії може відправити в Україну систему SAMP/T, розгорнуту в Кувейті, але яка незабаром повернеться до Італії.

Про це повідомляли в Reuters.

Як зазначалося, Рим і Париж спільно поставили першу систему в 2023 році, але Україна неодноразово закликала партнерів надати більше допомоги для протиповітряної оборони.

Advertisement

"Досі вся інформація про поставки була державною таємницею, і уряд ніколи не оприлюднював точний список зброї, яку він відправив в Україну. Джерело, близьке до цього питання, раніше повідомило Reuters, що Італія, ймовірно, поставить в Україну систему SAMP/T, яка зараз розгорнута в Кувейті, але незабаром має повернутися до Італії", – наголосили в Reuters.