Данські винищувачі F-16, про передачу яких домовлялися раніше, скоро відправлять в Україну.

Про це повідомила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на спільній пресконференції учасників третього саміту Україна – Північна Європа.

Данія прискорить передачу F-16

"Другий меседж дуже чіткий – ми повинні прискорити та наростити нашу підтримку України, тому що ситуація на полі бою є дуже критичною. Зараз ми маємо безпекові зобов’язання від усіх північноєвропейських країн. Ми передали Україні багато [військової допомоги – ред.] і хочемо передати ще більше. Скоро данські F-16 будуть на шляху до України", – зазначила Фредеріксен.

Advertisement

Метте Фредеріксен зазначила, що всі країни Північної Європи зробили внесок у спільні закупівлі боєприпасів, а також усі погоджуються з потребою в нарощуванні власної оборонної промисловості і підтримці виробництва озброєння, обладнання та дронів в Україні.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

"Ми як союзники України розуміємо, що передаємо недостатньо, і це повинно змінитися, щоб ви отримували допомогу в належних обсягах", – пояснила прем’єрка Данії.

Данія передала Україні пакет військової допомоги на 750 млн євро

Уряд Данії 16 травня оголосив про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 5,6 млрд крон (750 млн євро). Майже половину коштів спрямують на посилення протиповітряної оборони.

Advertisement

Про це йшлося на сайті Міністерства оборони Данії.

Зазначається, що в пакеті містяться додаткове фінансування на майбутню передачу Україні літаків F-16, протиповітряна оборона, технічне обслуговування артилерійських установок та кошти на передачу додаткових артилерійських установок, снарядів і протитанкових мін.