Угорщина хоче зберегти посаду з розширення, яка має значний вплив через переговори ЄС щодо приєднання України до блоку, але національні уряди не підтримують цього рішення.

Про це повідомляє Politico

Угорщина хоче зберегти посаду єврокомісара з питань розширення

"Навряд  існує "навіть питання" про те, щоб Угорщині дозволили контролювати будь-яку потужну посаду", – сказало одне з джерел Politico. 

Як зазначається у виданні, Європейська комісія заявила, що уряди та наступний обраний президент Комісії повинні вибрати наступних членів комісії, і це не буде "випереджати їхні рішення"

Advertisement

"Орбан робив спроби заблокувати допомогу Україні та погрожував її переговорам про вступ в останні місяці. У липні угорці також візьмуть на себе шестимісячне ротаційне головування в Раді Європейського Союзу, що дасть їм повноваження визначати порядок денний", – пояснюють у Politico.

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії
Більше по темі

Боррель засудив постачання іранських ракет Росії

ЄС розглядає постачання балістичної зброї Росії як пряму загрозу для європейської безпеки.

Також один із дипломатів раніше висловив занепокоєння щодо ролі комісара Будапешта Варгеї у переговорах про вступ України до ЄС, враховуючи, що Угорщина відкрито виступає проти членства Києва.

Угорщина "переосмислює" власне членство в НАТО

Уряд країни "перевизначає" статус членства країни в НАТО, щоб не підтримувати Україну в Альянсі.

Advertisement

Про це писали в Bloomberg.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що уряд працює над "перевизначенням" статусу членства країни в НАТО, щоб країна могла потенційно відмовитися від поглиблення підтримки України з боку військового альянсу.