Україна в НАТО може вплинути на світову безпеку й не дати Росії диктувати свої правила.

Про це повідомляє пресслужба ОП, цитуючи керівника Офісу Президента Андрія Єрмака під час конференції "Саміт НАТО у Вашингтоні: Україна та трансатлантична безпека".

Вступ України до НАТО зміцнить світову безпеку

"Запрошення України зараз було б життєво важливим кроком для зміцнення безпеки Європи і всієї євроатлантичної спільноти. Це покаже: Росія не може диктувати свою волю Альянсу. Агресор не повинен встановлювати власні червоні лінії. Однак це було б червоною лінією для самої Росії", – зазначив Єрмак.

Advertisement

За його словами, під час саміту НАТО у Вашингтоні його учасники мають ухвалити рішення, яке сприятиме зміцненню Альянсу та захисту його країн-членів.

"Українська армія сьогодні є однією з найбільш боєздатних і мотивованих у Європі. За десять років боротьби з російськими окупантами наші воїни здобули великий бойовий досвід", – наголосив керівник Офісу Президента.

Більше по темі

"Wishlist озброєння": адміністрація Байдена критично оцінює план Зеленського

Адміністрація Байдена занепокоєна тим, що план перемоги Зеленського зводиться до прохання про надання зброї, не пропонуючи чіткого шляху до перемоги України.

Також він нагадав, що обґрунтування щодо майбутнього членства України в Альянсі є у звіті Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України.

Advertisement

Україна має стати членом НАТО не пізніше 2028 року

У звіті Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України пропонується встановити чіткі часові межі вступу України до Північноатлантичного альянсу після виконання конкретних умов – не пізніше липня 2028 року.

Про це також повідомляла пресслужба Офісу Президента.

Як зазначається, в документі йдеться про те, що на саміті НАТО, який відбудеться в липні у Вашингтоні, Альянс має надати Україні запрошення розпочати переговори про вступ та запросити Раду Україна – НАТО визначити конкретні умови членства.