Через масштабну ракетну російську атаку 11 квітня пошкоджені підстанції НЕК "Укренерго" та електростанції у п'яти областях,  повідомляє Укренерго у Фейсбуці.

"Росіяни завдали нового масованого по об'єктах енергетичної інфраструктури. Ворожими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції "Укренерго" та обʼєкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях", – йдеться в повідомленні.

На Харківщині із 6:31 введені аварійні відключення. У решті областей обмежень електропостачання не застосовували.

Наслідки ракетної атаки на енергетику 11 квітня

Росія вночі атакувала енергетичну інфраструктуру в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Найскладніша ситуація – в Харківській області. У Запорізькому районі пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. Обʼєкт газорозподільчої інфраструктури та електропідстанція зазнали пошкоджень на Львівщині.

Українські ВПС вперше показали відео роботи
Більше по темі

Українські ВПС вперше показали відео роботи "вбивці Шахедів"

25 вересня Командування угруповання ЗСУ «Захід» опублікувало у Facebook перші вражаючі кадри роботи системи ППО Skynex виробництва Rheinmetall, яку називають «вбивцею Шахедів»

Протиповітряна оборона вночі та вранці  знищила 57 повітряних цілей із 82 запущених: 18 ракет та 39 ударних безпілотників.