Українське хакерське угруповання зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" і "знесло" його сервери, в результаті чого частина столиці РФ залишилася без інтернету та ТБ.

Про це пише видання РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Як розповіли джерела виданню, ймовірно злам відбувся за підтримки Служби безпеки України. Йдеться про 20 ТБ видалених даних: офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту і т.д.

Advertisement

"Як наслідок - частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ", - наголошують співрозмовники.

До того ж, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Дані доступні для перегляду за посиланням.

Московський інтернет-провайдер у своєму чат-боті у Telegram вказує, що наразі відбуваються "відновлювальні роботи".

Жодних угод про
Більше по темі

Жодних угод про "обмін" дітьми не було і не може бути, − Лубінець

Україна не викрадала та не утримувала російських дітей на своїй території.

"На жаль, точних строків нема. Сподіваємося, що недовго", - йдеться у повідомленні.

Джерела видання наголошують, що для хакерського угруповання атака на "М9ком" - це свого роду "розминка" перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за "Київстар".

Advertisement

Нагадаємо, у "Київстар" стався масштабний збій, який призвів до відключення мобільного зв’язку та інтернету для близько 24 мільйонів абонентів на кілька днів у грудні 2023 року.

Керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в інтерв'ю Reuters заявив, що метою цієї атаки було завдання психологічного удару по суспільству та отримання розвідувальної інформації. За даними СБУ, російські хакери проникли в систему українського телекомунікаційного гіганта ще в травні 2023 року.