Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет американської допомоги Україні у сфері безпеки після зустрічі із Володимиром Зеленським, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Більше артилерії, більше боєприпасів, більше протитанкових засобів, а наступного тижня перші американські танки "Абрамс" будуть доставлені в Україну", - сказав він у Вашингтоні у четвер, виступаючи на переговорах із президентом Зеленським у розширеному форматі.

"Ми також зосередили увагу на зміцненні потенціалу протиповітряної оборони України, щоб захистити критично важливу інфраструктуру, що забезпечує тепло і світло в найхолодніші та темніші дні року", - сказав він, додавши, що "це включає надання другої батареї ППО "Hawk" з постійним постачанням додаткових батарей та інших систем щомісяця протягом зими, а також новий пакет пускових установок та перехоплювачів, які захищатимуть Україну, українські зерносховища, лікарні, школи та електростанції".

Пентагон назвав перелік зброї пакета допомоги Україні на 2,4 млрд доларів
Більше по темі

Пентагон назвав перелік зброї пакета допомоги Україні на 2,4 млрд доларів

Пакет містить боєприпаси для ППО та "повітря-земля", БпЛА та інше комплектувальне обладнання.

"Минулого тижня я оголосив про призначення Пенні Пріцкер нашим новим спеціальним представником. Вона буде спеціальним представником з відновлення економіки України, щоб допомогти Україні знову відкрити ринки, мобілізувати інвестиції та провести необхідні економічні реформи", - сказав Байден.

Advertisement

"Я ніколи не бачив стільки мужності, виявленої цивільними особами, це дійсно дивно, це приголомшливо", - сказав Байден про український народ, "Україна не зламана, не підкорена, доводячи, що ніщо не може загасити полум'я свободи, яке горить у серцях вільних людей".