Литва планує закрити ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Нещодавно Литва вже закрила два із шести КПП на кордоні. 

 

Про це пише видання LRT.

 

"Міністерство внутрішніх справ запропонує закрити ще два пункти. Це прикордонні пункти пропуску "Лаворішкес" і "Райгард", - сказала міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

 

Це рішення ухвалили з огляду на те, щоб перенаправити пропускну спроможність і зменшити масштаби контрабанди через кордон.

Advertisement

 

"Перший аспект цього пов'язаний з потребою в офіцерах. Справа в тому, що сьогодні, в ситуації, яка склалася на нашому кордоні, нам потрібно якомога більше офіцерів на зеленому кордоні... І другий аспект - це проблема контрабанди", - додала вона.

 

Крім цього, вона наголосила, що кордони Литви, Латвії та Польщі з Білоруссю можуть бути закриті у разі збройного інциденту або прориву нелегальних мігрантів.

Норвегія почала відмовляти у наданні притулку деяким українцям
Більше по темі

Норвегія почала відмовляти у наданні притулку деяким українцям

Українських біженців можуть не приймати з двох причин.

 

Також видання Polsat News, посилаючись на слова міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського, підтвердило, що Польща, Литва, Латвія та Естонія повністю закриють кордони з Білоруссю, якщо станеться "критичний інцидент" за участю найманців ПВК "Вагнера".

Advertisement

 

"Якщо станеться критичний інцидент, незалежно від того, на якому кордоні це буде, ми застосуємо негайні заходи у відповідь. Всі прикордонні переходи, які наразі відкриті - як пасажирські, так і вантажні - будуть закриті", - сказав Камінський.

 

Він додав, що нещодавня смерть ватажків ПВК “Вагнера” Євгенія Пригожина і Дмитра Уткіна "не змінює фактичну ситуацію у Білорусі".