Персональний брендинг стає ефективним, автентичним і стійким, коли він побудований навколо гострого усвідомлення своїх емоцій і проникливого розуміння того, як ці емоції впливають на інших.

Адже як ми вже писали раніше, особистий бренд — це поняття, що набагато глибше за витончене резюме чи вражаючий профіль у соцмережах; це фундаментально про те, наскільки добре ви можете спілкуватися з іншими. Ось тут і вступає в гру емоційний інтелект, який може повністю змінити правила розвитку та підтримки сильного персонального бренду.

Advertisement

Що таке емоційний інтелект

Емоційний інтелект означає здатність вирізняти, розуміти та керувати власними емоціями, а також здатність розпізнавати, розуміти та впливати на емоції інших людей. Люди з високим рівнем емоційного інтелекту краще розуміють, як донести свої думки до інших. Це допомагає уникнути непорозумінь і будувати міцніis зв'язки.

А ті, хто проявляє емпатію та емоційну чутливість, здобувають більшу довіру оточення. Довіра, своєю чергою, є фундаментом успішного партнерства та взаємовідносин. І, безумовно, є основою сформованого персонального бренду.

Advertisement

Емоційна грамотність, або здатність розуміти та управляти своїми емоціями, безпосередньо впливає на те, як вас сприймають інші люди.

Пригадаймо неприємний інцидент, який стався із Гордоном Брауном, колишнім прем'єр-міністром Великої Британії. Після зустрічі із виборцями, він сів у свій автомобіль, і у розмові зі своїми радниками обізвав одну з жінок «фанатичною» через її питання про економіку та імміграцію. Але прем’єр-міністр не знав, що мікрофон на ньому все ще був увімкнений.

Цей інцидент став сенсацією у британських медіа і завдав серйозного удару по репутації Брауна. Звісно він був змушений публічно вибачитися перед жінкою, однак шкода була вже завдана. Цей інцидент значною мірою посилив враження про Брауна як про людину, яка не вміє контролювати свої емоції. Та лідера, який неспроможний адекватно поводитися у складних ситуаціях.

Advertisement

Як тренувати емоційний інтелект

Щоб не опинитися у подібній незручній історії, формуйте власний емоційний інтелект  через самопізнання та розвиток емпатії: практикуйте регулярне рефлексування своїх емоцій і розуміння їхніх причин.

Також активно намагайтеся сприймати та співпереживати емоції інших людей.

Адже високий рівень емоційного інтелекту допомагає уникати імпульсивної та неконтрольованої поведінки, що захищає ваш персональний бренд від негативних інцидентів.